De beste tips voor een betere concentratie

Posted By on 20 juni 2017

Wanneer je een belangrijke opdracht op het werk moet afronden of je bezig bent met het leren voor een enorm moeilijk natuurkunde proefwerk dan is een optimale concentratie essentieel. Helaas wil ons brein het soms af laten weten, waardoor wij constant afgeleid zijn door meldingen van Facebook, Netflix of willekeurige gedachten. Om dit voor eens en altijd te beëindigen hebben wij een paar tips voor betere concentratie verzamelt die jou direct kunnen helpen.

Verwijder alle afleidingen uit de kamer

Wanneer jij je telefoon naast je hebt liggen en de tv aanstaat is het niet zo gek dat je constant afgeleid wordt, het is dus belangrijk om alle mogelijke afleidingen weg te halen. Leg je telefoon dus weg, zet de Tv en elk ander geluid uit en ook je email moet uit staan.

tips voor een betere concentratie

Tips voor een betere concentratie

Maak een to-do list

Het is redelijk logisch dat je gedachten soms afdwalen naar wat je allemaal nog moet doen wanneer je dit nergens hebt opgeschreven. Zorg er dus voor dat je elke avond of ochtend een lijstje maakt met wat er die dag allemaal moet gebeuren zodat jij je op één taak tegelijk kunt focussen.

Neem een anti katerpil

Ook wanneer je een kater hebt is het niet gek dat jij je niet kunt concentreren, je bent namelijk constant afgeleid door vervelende hoofdpijn of misselijkheid. Met de anti katerpil ben je voor je het weet van al die symptomen af en kun jij weer geconcentreerd werken.

Zet muziek aan

We hebben het net wel gehad over het weghalen van alle afleidingen, maar muziek kan je juist meer geconcentreerd maken. Ideaal is klassieke muziek, welke al vaak bewezen is optimaal te helpen met leren. Maar wanneer dit niet je ding is kun je natuurlijk allerlei soorten muziek proberen tot je hebt gevonden wat het beste werkt voor jou. Al is muziek zonder tekst meestal beter aangezien je dan geen tekst hebt om op te gaan focussen en mee te gaan zingen.

Geef jezelf een deadline

Mensen hebben al snel de neiging om alle tijd op te vullen die ze voor een bepaalde taak hebben, al is dit niet altijd nodig. Zo zal jij drie uur doen over het schrijven van een artikel als je drie uur hebt, terwijl het stiekem ook in één kan. Zet dus haalbare maar strakke deadlines die je forceren geconcentreerd en productief werken, zo kun je veel meer uit je tijd halen.

Gebruik deze tips de volgende keer dat je een belangrijke taak moet doen voor een extra boost concentratie, hiermee zal jij sneller klaar zijn met het werk en lever je waarschijnlijk nog beter resultaat ook. Je kunt met één tip beginnen maar je zou er ook meteen meerdere tegelijk kunnen toepassen, dat is net wat jou uitkomt. Het weghalen van afleidingen is een goed begin om te maken, en de anti katerpil is essentieel mocht je een kater hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *